Explore
Connect

Stranica s često postavljanim pitanjima sadrži odgovore na sve aspekte korištenja ove web stranice. Kliknite na poveznice u nastavku za često postavljanja pitanja (FAQ) o lozinkama, donator statusu, sigurnosti i još mnogo toga.

Često postavljana pitanja o sigurnosti

Mi koristimo 2048-bitnu SSL podatkovnu enkripciju za prijenos podataka. Svi korisnički podaci smatraju se povjerljivima i sigurno se pohranjuju. Šta je SSL enkripcija - pročitaj više na Wikipediji

Zaboravio sam svoju lozinku. Kako mogu dobiti novu?

Svoju lozinku možete povratit tako što ćete posjetiti ovu stranicu. Ukoliko se desi da ne dobijete mail, provjerite Vašu spam/junk mapu na Vašem mail servisu. Ili nam se obratite putem maila na adresu: info@besplatnamuzika.net ukoliko se desi da ne dobijete mail nikako.

Zašto ne mogu skidati/downloadat pjesme?

Glavni cilj nam je da stvorimo kvalitetnu i konkurentnu platformu na domaćim prostorima za promociju muzičara. Tako da iz tog razloga svi naši korisnici imaju punu kontrolu nad svojim audio materijalom, što znači da se može desiti da muzičar koristi naše usluge u cilju da promoviše svoj audio materijal sa ciljom prodaje istog - što znači da vjerovatno nećete biti u mogućnosti da downloadujete materijal besplatno. (Dozvoljavamo našim korisnicima da linkaju svoj audio materijal na audio shopove tipa: iTunes, Amazon, Deezer...)

Koliko prostora i prometa mogu koristiti?

Nažalost, nismo trenutno u mogućnosti davati velike pakete, zbog velike potrošnje resursa, ali ne morate se brinuti o Vašem prostoru, jer možete pohraniti oko 480 pjesama sa 2 GB prostora. To će se razlikovati ovisno o kvaliteti datoteke za pjesmu i duljini pjesme.

(Ove informacije se zasnivaju na: 128 kbps AAC - 4 minute po pjesmi) Što se tiče prometa, on je neograničen za sve korisnike.

Zašto imam malo pregleda na pjesmi

Mi generiramo statistiku iz baze naših korisnika, što znači da će se svako slušanje pjesme brojati samo jednom, i korisnik mora preslušati pjesmu do kraja da bi se brojalo. Razlog ove "sankcije" je da želimo pružiti našim korisnicima veoma detaljnu statistiku njihovog audio materijala, po čemu imaju uvid u:


 • koji korisnik je slušao njihov audio materijal
 • geografska statistika bazirana po informacijama iz korisničkih profila

 • A prije svega glavni aspekti su nam da ne brojimo lažni trafik i da spriječimo "boostanje" pjesama, što znači da ja korištenje bilo kakvih proxy servisa uzaludno i takvi postupci neće Vašu pjesmu baciti u trending liste.

  Cijela statistika se bazira na stvarnim korisnicima, ne brojimo slušanje/plays od strane gostiju, osim za preuzimanje audio materijala.

  Kada doniram za 1 mjesec, koliko audio materijala mogu uploadati?

  Donator status ne igra veliku ulogu što se tiče resursa (brzina uploada/downloada), osim što donator dobiva 10 GB dodatno prometa kojeg može iskoristit odjednom ili u roku od (1) mjesec dana, isto važi i za 12 mjeseci.

  Da li mogu dobiti donator status bez plaćanja?

  Da, donator status mogu dobiti korisnici koji se zalažu i koji su aktivni na web stranici, o tome odlučuje administracija web stranice. Zabranjeno je molenje za donator status, ukoliko zapazimo da je korisnik aktivan i doprinosi zajednici, administracija će sa istim stupiti u kontakt.